En oberoende nyhetssajt behövs

Magnus Jansson Klarin

Jag har fått många frågor om vad Basketnews.se är, och vilka ambitioner vi har med sajten.

När jag startade Basketsverige.se 2005 var det för att fylla ett tomrum efter att Markus Pettersson, numera Markus Odevall, lagt ned sin populära Svenskbasket.nu som var svensk baskets första stora nyhetskanal.

Sedan några år tillbaka har Föreningen Basketligan Herr tagit över driften av Basketsverige.se, och gjort det riktigt bra. Men det innebär också att svensk basket åter igen saknat en oberoende nyhetskanal.

Vad kan man förvänta sig av Basketnews.se då? Jo, även om sajten lanserades för några veckor sedan är det fortfarande en beta-version. Till en början ska man kanske inte förvänta sig några stordåd, men på sikt ska det bli en nyhetskanal att räkna med.

Räkna dock inte med några långa matchreferat. Basketnews.se ska, precis som namnet antyder, publicera nyheter om svensk basket. Och det kommer att vara korta och snabba nyheter som går snabbt att läsa. Detta kommer vi dock att varva med speltips, radio-intervjuer och tv-program. Sedan hoppas jag också på att det finns basketintresserade där ute som vill vara med bidra på ett eller annat sätt.

Och till basketklubbarna hoppas jag att man lägger till tips@basketnews.se när man ska skicka pressmeddelanden.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here